Vaderdag, 3e zondag van juni

Elk jaar is het weer Vaderdag op de derde zondag in juni en dan is het weer heel erg goed kijken naar wat we voor hem kunnen kopen. Een cadeautje omdat hij zo lief is en je veel van hem houdt. Als hart onder de riem, omdat hij die nodig heeft, ook al is je vader ook heel stoer.

  • Je kan langs gaan voor een kopje thee of koffie
  • Je gaat langs voor een lekkere lunch of diner
  • Je stuurt een kaartje met een mooie spreuk, omdat hij net iets verder weg woont…
  • Je regelt een mooie gereedschap set
  • Je koopt een prul cadeautje
  • Je maakt een cadeautje waar hij het hele jaar naar kan kijken en van kan genieten!

En met dat cadeautje maken gaan we je helpen!

Laten we het dit jaar eens anders doen en geef hem iets om te doen. Of maak jij het voor hem en pak het mooi in. Op die manier heb je twee vliegen in een klap. Hij heeft iets heel persoonlijks van jou, dat vinden vaders heel fijn, het gaat lang mee en hij kan er altijd naar kijken en dan denkt hij aan je (Ook als je er niet bent, ben je er toch).

Hieronder hebben we het zoeken-naar-het-perfecte-cadeau-werk al voor je gedaan, je kan zo een heel mooi cadeautje voor jouw vader uitzoeken. Of aan de hand van de foto’s kan je hem subtiel laten kiezen (knipoog) Als je op tijd begint heb je het voor Vaderdag af! Of je werkt vast vooruit en bent klaar voor volgend jaar.

Alle haakpatronen nemen je stap voor stap mee in wat je gaat doen.
Of je een beginnende haakster of al een ruim gevorderde haker bent, al deze creaties kan je zelf maken door ze te haken.
Denk aan termen als een magische ring, een vaste, een losse en een halve vaste, daar maak je de mooiste amigurumi mee.

Haakpatroon van een BBQ van Claudia, CB's Creations. Compleet met champions, prei, worstjes en hamburger.
Claudia van CB’s Creations heeft een houtskool BBQ voor je met hamburgers, kippenbouten en worstjes, aangevuld met champignonnetjes en een preitje. Met als afsluiting lekkere marshmallows warm maken boven het nog na smeulende vuur. Uiteraard krijg je ook een spatel en een mes!
Als je het rooster van de Barbecue optilt, heb je daar nog ruimte om iets in op te bergen, altijd handig!
 
Een haakpatroon om honger van te krijgen!

Haakpatroon ontworpen door Claudia van CB’s Creations

De geschiedenis van Vaderdag

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd, uit de staat Washington, waarbij zij haar vader, William Jackson Smart, wilde eren. Hij was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog, die weduwnaar was geworden, nadat zijn vrouw in het kraambed bij de geboorte van hun zesde kind gestorven was. Toen zijn dochter volwassen geworden was, wilde ze de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Zij was hiervoor geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder een Moederdag had gelanceerd.

De eerste Vaderdag vond toen plaats op 19 juni 1910 in Spokane in de staat Washington. President Calvin Coolidge steunde in 1924 het idee om een Vaderdag te vieren, maar het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres wilde niet iets doorvoeren dat zo de mannen in het zonnetje zette. Het effect hiervan was dat de dag pas officieel in de VS erkend werd tijdens het presidentschap van Richard Nixon in 1972.

In Nederland werd vanaf 1937 in oktober Vaderdag gevierd. Op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten werd in 1948 afgesproken dat Vaderdag verplaatst zou worden naar de derde zondag van juni.

Benieuwd naar het Moederdag Blog, je vind hem hier

Draagmama, baby & draagmethodes
Ben je een draagmama? En lopen je draagdagen tot een (bijna) einde?! Dan is dit echt iets voor jou!
Een haakpatroon voor een draagmama met baby én draagmethodes. Namelijk een Draagdoek, een Ringsling, een Meh Dai en Onbuhimo.
Je kan kiezen uit verschillende soorten haar. Zo past ze bij het beste bij jou. Baby met of zonder strikmutsje? Wat jij wil.

Haakpatroon ontworpen door Charlotte van Design geeft Plezier

Gehaakte Draagpapa's bij elkaar met een draagdoek, meh Dai, Ringsling en Ombuhimo
Heb je een draagpapa in huis, of draag jij broeken en geen rokken…
Een haakpatroon voor een Draagpapa met baby én draagmethodes. Namelijk een Draagdoek, een Ringsling, een Meh Dai en Onbuhimo.
Je kan kiezen uit twee soorten haar. Zo past hij  het beste bij jou. Baby met of zonder strikmutsje? Wat jij wil.

Haakpatroon ontworpen door Charlotte van Design geeft Plezier

Het haakpatroon neemt je stap voor stap mee in de opbouw van de draagmama & draagpapa, de baby en kleurwisseling.
Wil je variëren met kleuren naar eigen inzicht, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn al enkele variaties beschreven voor je.
Zo maak je deze draagmama & draagpapa geheel naar eigen smaak en herinnering.

0 reacties

Pin It on Pinterest