Persoonlijke blog deze keer. Even geen haaknaalden, vaste, losse of halve vaste steken in een magische ring. Zie het als een inkijkje in mijn persoonlijke groei en het ontstaan van de berichten die je ziet op mijn sociale media platformen.

Het is 17 maart 2023. Eindelijk is het zover, ons werk weekend, is daar. We kijken er al maanden naar uit. Gewoon echt áán onze bedrijven werken.
Wie zijn wij? Wie zijn de andere mede onderneemsters.

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest met verschillende vragen:

  • Wat zijn onze doelen voor dit weekend;
  • Wat nemen we mee;
  • Hoe laat komen we aan;
  • Wat zijn de verwachtingen van het weekend samen;
  • Hoe zorgen we dat er een mooie balans is tussen werken en gezelligheid en lol maken.

Nu we hier zitten, schrijf ik dit blog, zitten we alle drie achter de laptop. Alle drie bezig áán onze bedrijven en elk op ons eigen niveau. Tussendoor pakken we thee en koffie en sparren we er op los. Dat helpt met het denkproces en is zo ontzettend waardevol.

Io en Stephanie met mijn laptop in het huisje

Stephanie is bezig met het bedenken van de audio’s voor haar nieuwe training intuïtief timemanagement. Mooie aanvulling op haar Je tijd in kaart carddeck.

Io is haar website aan het aanpassen op de juiste schrijfstijl die bij haar past. En later gaat ook zij haar carddeck beschrijven. Zo weet jij hoe je de carddeck in kan zetten voor jou.

Charlotte is bezig met het schrijven van berichten voor sociale media. Die zijn heel lastig, want wat wil je nu precies weten en schrijven. Hier sparren we dus ook heel veel over. En het is echt niet zo dat we het altijd met elkaar eens zijn, maar juist de verschillende meningen en standpunten maken dit weekend zo waardevol.

Hoe wij elkaar hebben leren kennen?

Hoor ik je vragen, want onze bedrijven zijn echt verschillend.

Ik leerde Stephanie kennen toen zij geïnterviewd werd door Wendy in een Facebookgroep. Stephanie houd zich bezig met timemanagement en hoe je dat overdag (en ’s avonds) in kan zetten voor jezelf en je bedrijf. Zowel zakelijk als privé, want als mama loopt alles door elkaar heen en is het niet een kwestie van twee losse dingen. Ik deed mee aan haar groep en werd winnaar van een winactie. Met als prijs een maand deelnemen aan haar accountability abonnement. Als en kind zo blij was ik. Zo kon ik grip en focus krijgen op mijn tijdsindeling, met 2 bedrijven en een jong gezin thuis.

In die accountability-groep zat ook Io. Zij had hetzelfde tijdsbalans en focus “probleem”. Samen hebben we veel geleerd en veel gedaan. Dat klikte zo goed dat we elkaar ook los gingen WhatsApps sturen en toen ook al gingen sparren. De groep van Stephanie bestaat niet meer, maar wij drieën nog wel. In 2021 hebben we voor het eerst zo’n werkweekend gehad, bij Io thuis. Het gekke was, dat we elkaar toen nog nooit live gezien hadden. Zo werden we, voor elkaar, van 2D ineens 3D. De eerste paar minuten was dat even gek en daarna was het alsof we elkaar al jaren kenden. Heerlijk gevoel en heel fijn juist. Dat weekend hebben we de eerste stappen gezet in wat er nu staat, versie 1.0. En nu zijn we bezig met versie 2.0.

Om bovenstaande vragen te beantwoorden:

Wat zijn onze doelen voor dit weekend;

We gaan content schrijven voor sociale media. De carddecks worden beschreven, website optimaal ingezet en ideeën worden uitgewisseld.

Wat nemen we mee;

Boodschappen, want we koken gezond zelf.
Beddengoed, want ja we moeten ook slapen.
En verschillende werkspullen, laptop, schrijfblokken en telefoons.

Hoe laat komen we aan;

Elk op ons eigen tijd, we hebben die ochtend allemaal een eigen programma. Kinderen naar school, werken voor de opdrachtgever, ik eerst naar een draagcollega & vriendin Marijke die in Zeeland woont. Even kijken naar hoe haar praktijk eruit ziet en een vest ophalen.  

Wat zijn de verwachtingen van het weekend samen;

Werken aan onze bedrijven, sparren, ideeën uitwisselen en die uitwerken. Zodat we veel content hebben om die te kunnen delen op de verschillende sociale media platformen.

Hoe zorgen we dat er een mooie balans is tussen werken en gezelligheid en lol maken;

We zitten in Zeeland, Kamperland, vlakbij de zee en om het nuttige en het aangename te combineren, gaan we ook een stuk lopen. Even een frisse neus halen en inspiratie opdoen. Tegelijkertijd kan je even je hoofd leegmaken en ruimte maken voor nieuwe dingen. Even de oudere dingen de revue laten passeren en aanpassingen doen waar nodig.

Uitzicht vanaf het strand in Kamperland
Charlotte van Design geeft Plezier met Martha van Drs.Pee internetbureau

Aan het einde kwam ook Martha nog even langs.

Pin It on Pinterest