Over Charlotte Stolker

Illustratie bolwol met hart
Charlotte Stolker van Design geeft plezier

Dit ben ik

Mijn naam is Charlotte (1980), ik ben al jaren getrouwd met Gerard en samen hebben wij 2 kinderen, een zoon en een dochter. En vergeet de huiskat Sebas niet. Wij wonen in Houten, net onder de rook van de stad Utrecht. Van daaruit werk ik ook als draagconsulente bij Dragen geeft Plezier.

Haak Design geeft Plezier is begonnen in 2020 middenin de Covid-periode. De kinderen zaten thuis met hun huiswerkopdrachten en mijn handen willen creatief bezig blijven. Ik ben dol op het haken van Amigurumi knuffels & poppen én op het dragen van mijn kinderen. Die worden daar nu echt te groot voor. Als blijvende herinnering, ben ik opzoek gegaan naar een mooi haakpatroon van een mama die haar kindje draagt met een gehaakte draagzak.

Tot mijn verbazing was die er niet… Wel met een gehaakte draagdoek of stoffen ringsling, maar geen gehaakte draagzak. Ook bleven deze mama’s niet zelf staan. Zij hadden allemaal benen, ja heel mooi, maar dan had ik weer een standaard nodig om haar neer te zetten. En die standaard vind ik niet mooi en onhandig.

Herinnering

Daarom heb ik de draagmama zelf gemaakt, met gehaakte draagmiddelen erbij. De draagmama werd goed ontvangen en van daaruit ben ik verder gaan tekenen en schrijven. Het smaakte echt naar meer. Er is nog zoveel moois te maken en te verzinnen. Ik kan hier al mijn creativiteit in kwijt. En dat wil ik ook graag met jullie delen. Ik gun iedereen een mooie herinnering aan een mooie periode of een handgemaakt cadeautje voor een speciale gelegenheid. Denk hierbij ook aan een trouwerij of een 12,5- of 25- jarig jubileum.

Het gezin van Charlotte Stolker getekend door Betjecom
Amigurumi haakwerk door Charlotte Stolker

Creatief

Het creatieve zit er al van jongs af aan in. Mijn moeder was altijd met haar handen bezig. Ik weet niet beter. Kantklossen, breien, naaien, kaarten borduren, je kan het zo gek niet bedenken of zij deed het. Ook haken! Het creatieve heb ik echt van haar. Daar waar zij altijd kleding maakte, waar ik dus echt geen geduld voor heb, haak ik liever Amigurumi knuffels. Of dingen waar je mee kan knuffelen, onder kan liggen zoals een deken of naar kan kijken als herinnering.

Lezen

Het ontwerpen van een nieuw haakpatroon is de grootste uitdaging die er is. Ideeën genoeg! Daar word ik echt heel blij van.
Een aantal dingen zijn daarin wel heel belangrijk. Ik kan het haakpatroon wel heel duidelijk en goed leesbaar vinden.
Dat kan voor jou heel anders zijn. Want we lezen allemaal anders, dat is heel duidelijk.

Haakpatroon Kangoeroe

Ik had een haakpatroon gekocht van een kangoeroe, maar liep vast op het patroon lezen. Wat betekende die afkortingen en dergelijke?! Van een vriendin heb ik geleerd hoe je de patronen moest lezen, wat er bedoeld werd. Toen was het hek van de dam, echt! Ik was verslaafd. Inmiddels staat ons huis vol met gehaakte creaties.

Mijn eigen stijl: alles aan elkaar haken

In de loop van de jaren die ik nu haak heb ik een eigen stijl ontwikkelt. Mijn stijl is alles gelijk mee haken en niet achteraf vastnaaien. Die stijl deel ik graag met je in mijn haakpatronen. Ze zijn zo gemaakt dat je weinig tot niets hoeft vast te maken aan het einde. Draadjes haak je gelijk mee en daarmee weg. Gemak dient de mens. Er ontstaat echt iets in je handen tijdens het haken. Je ziet je creatie in je handen groeien en ontwikkelen.

Gehaakte kangoeroe

Leuke weetjes over mij

  • Ik ben een enorme theeleut;
  • Ik verzamel vanaf mijn 19de dobbelstenen;
  • Ik kan als (t)huismus heel goed alleen zijn en alleen werken
  • Ik heb meerdere mbo-opleidingen op mijn naam staan, je bent immers nooit uitgeleerd;
  • Ik hou van lijstjes maken;
  • Dyslexie en ik zijn vrienden, af en toe vind je misschien een schrijf- of taalfoutje;
  • Ik heb altijd in Haarlem gewoond en nu al ruim 16 jaar in Houten;
  • We hebben, nou ja ik, overal mandjes, bakjes en doosjes in doosjes staan. Ik ben er dol op;
  • En als laatste: ik heb het altijd koud

Pin It on Pinterest