Elk jaar is het weer Moederdag op de tweede zondag in mei en dan is het weer heel erg goed kijken naar wat we voor haar kunnen kopen. Een cadeautje omdat ze zo lief is en je veel van haar houdt. Als hart onder de riem, omdat ze die nodig heeft. Als lief gebaar omdat ze heel veel voor je doet en betekent.

Leuk om een speciale dag voor je moeder te vieren, toch?!
Maar dat vieren kan je op veel verschillende manieren doen:

  • Je kan langs gaan voor een kopje thee
  • Je gaat langs voor een lekkere lunch of diner
  • Je stuurt een kaartje met een mooie spreuk, omdat ze net iets verder weg woont…
  • Je regelt een mooie grote bos bloemen
  • Je koopt een cadeautje
  • Je maakt een cadeautje waar ze het hele jaar naar kan kijken en van kan genieten!

En met dat cadeautje maken gaan we je helpen!

Laten we het dit jaar eens anders doen en geef haar iets om te doen. Of maak jij het voor haar en pak het mooi in. Op die manier heb je twee vliegen in een klap. Ze heeft iets heel persoonlijks van jou, dat vinden moeders heel fijn, het gaat lang mee en ze kan er altijd naar kijken en dan denkt ze aan je (Ook als je er niet bent, ben je er toch).

Hieronder hebben we het zoeken-naar-het-perfecte-cadeau-werk al voor je gedaan, je kan zo een heel mooi cadeautje voor jouw moeder uitzoeken. Of aan de hand van de foto’s kan je haar subtiel laten kiezen (knipoog) Als je op tijd begint heb je het voor Moederdag af! Of je werkt vast vooruit en bent klaar voor volgend jaar.

Alle haakpatronen nemen je stap voor stap mee in wat je gaat doen.
Of je een beginnende haakster of al een ruim gevorderde haker bent, al deze creaties kan je zelf maken door ze te haken.
Denk aan termen als een magische ring, een vaste, een losse en een halve vaste, daar maak je de mooiste amigurumi of sjaal of parfumflesje mee.

Schaapje Lize houdt van kleur! Iedere kleur staat haar prachtig, welke kleur is jouw favoriet? Lize heeft mooie lange benen en elke kleur staat haar goed. Ze is helemaal niet moeilijk om te maken. En zeg nou zelf, is het niet een dotje om naar te kijken en mee te knuffelen…

Haakpatroon ontworpen door Angelique van MrsMilly

De geschiedenis van Moederdag
Traditioneel wordt Moederdag op de tweede zondag in mei gevierd. Dit is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het vieren van Moederdag op de tweede zondag in mei is traditie in o.a. Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Italië, Turkije, Australië en 
Amerika. In katholieke landen worden moeders veelal op 15 augustus (op Maria Tenhemelopneming) in het zonnetje gezet.

Parfumflesjes, wie houd er nu niet van een lekkere geur… maar welke koop je dan precies? Wat heeft jouw moeder precies in de kast staan??? Een geur is echt persoonlijk. Dan is dit een hele mooie (tussen) oplossing, deze raken nooit op en staan ook nog eens heel mooi.

Deze parfumflesjes hebben een vintage/brocante uiterlijk. Leuk om er een paar bij elkaar te zetten, bijvoorbeeld onder een stolp. Creëer jouw eigen hoekje met deze leuke flesjes! Er zijn 4 verschillende flesjes met bijpassende dopjes, waar je mee kunt variëren. Om het nog echter te laten lijken, heb ik voor één van de flesjes gebruik gemaakt van een lade of kastknopjes als dopje.

Haakpatroon ontworpen door Claudia van CB’s Creations

Naar Amerikaans voorbeeld wordt deze dag in Nederland sinds ongeveer 1925 gevierd. De achterliggende gedachte, in haar meest algemene vorm, is dat de moeders, die het hele jaar het gezinsleven draaiend hebben gehouden en het leeuwendeel van de zorgtaken hebben vervuld, op deze ene dag daarvan vrijgesteld zijn en op een voetstuk geplaatst worden. Als meest sprekend symbool van het omgekeerde rolpatroon geldt wel het door de kinderen gemaakte ontbijt op bed. Daarna krijgt moeder het door de kleinere kinderen al lang van tevoren op school gemaakte cadeautje en verder een bloemetje of een ander geschenk, bijvoorbeeld een zeepje of, met een financiële bijdrage van vader, een nieuw huishoudelijk apparaat. Op hun beurt gaan volwassen vrouwen dikwijls op bezoek bij hun moeder, inmiddels grootmoeder, eveneens met een kleine attentie.

Je bent nog (net) geen moeder maar er wordt wel alvast aan Moederdag  gedacht Een ooievaar voor als je kleine geboren is.
Het haakboekje ooievaar bevat de volgende patronen:
– een knuffeldoekje ooievaar
– een bijtring ooievaar
– een wandhanger ooievaar
– een slinger ooievaar

Haakpatroon ontworpen door Sandra van Applicatie en zo

De oorsprong van de huidige Moederdag ligt in Amerika. Daar werd in de Methodist Episcopal Church van Grafton, in West Virginia, op 12 mei 1907 voor het eerst Moederdag gevierd. Het initiatief was genomen door Anna Jarvis (1864-1948), dochter van de plaatselijke methodistische predikant. Haar moeder Ann Reevers Jarvis was actief in het volksontwikkelingswerk en had daarbij geijverd ‘for better mothers, better homes, better men and women’. Om die gedachte kracht bij te zetten leek het haar goed een ‘memorial mother’s day for mothers living and dead’ te houden. Haar dochter voerde dit plan uiteindelijk uit. Als datum voor deze Moederdag koos zij de tweede zondag in mei, de eerste zondag na het overlijden van haar eigen moeder op 9 mei 1905.

Benieuwd naar de blog over Vaderdag? Je leest hem hier

Ben je al wat langer moeder? Dan is een Gehaakt sjaaltje Zuzanna, een mooi cadeau. Valt heerlijk om je heen, soepel en toch warm. Haakt lekker weg en is niet moeilijk om te maken, er zit zelfs een video bij om te kijken voor extra support.

Haakpatroon ontworpen door Renske van Renske Creatief

Olivia is een eigenwijs uiltje. Zij doet lekker waar zijzelf zin in heeft. Ze kan natuurlijk thee uit een theekopje drinken, maar Olivia vindt het veel leuker om er gewoon in te gaan zitten.
 
Ook is het mogelijk om Olivia met het theekopje met schoteltje te laten spelen. Olivia in het kopje en Olivia uit het kopje. Vandaag geen zin in een haarband, dan doet ze hem lekker af en gebruikt ze de haarband als sjaaltje.

Haakpatroon ontworpen door Marja van Pixel 2 Mix

Draagmama, baby & draagmethodes
Ben je een draagmama? En lopen je draagdagen tot een (bijna) einde?! Dan is dit echt iets voor jou!
Een haakpatroon voor een draagmama met baby én draagmethodes. Namelijk een Draagdoek, een Ringsling, een Meh Dai en Onbuhimo.
Je kan kiezen uit verschillende soorten haar. Zo past ze bij het beste bij jou. Baby met of zonder strikmutsje? Wat jij wil.

Haakpatroon ontworpen door Charlotte van Design geeft Plezier

Gehaakte Draagpapa's bij elkaar met een draagdoek, meh Dai, Ringsling en Ombuhimo
Heb je een draagpapa in huis, of draag jij broeken en geen rokken…
Een haakpatroon voor een Draagpapa met baby én draagmethodes. Namelijk een Draagdoek, een Ringsling, een Meh Dai en Onbuhimo.
Je kan kiezen uit twee soorten haar. Zo past hij  het beste bij jou. Baby met of zonder strikmutsje? Wat jij wil.

Haakpatroon ontworpen door Charlotte van Design geeft Plezier

Het haakpatroon neemt je stap voor stap mee in de opbouw van de draagmama & draagpapa, de baby en kleurwisseling.
Wil je variëren met kleuren naar eigen inzicht, dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn al enkele variaties beschreven voor je.
Zo maak je deze draagmama & draagpapa geheel naar eigen smaak en herinnering.

Pin It on Pinterest