Ik had op Sociaal media gevraagd: Hoe lang haak jij al?  Daar kwam een reactie van Marleen brengt Structuur op terug. Zij haakt zelf niet, maar haar moeder wel. En die heeft jaren geleden een hele mooie deken gehaakt en die was nu toch wel aan reparatie toe.

van deken naar beer deken
Foto van de deken in kwestie

Maar eigenlijk had Marleen er ook geen ruimte meer voor, maar zomaar de Kliko in, dat was een no go. Toen ze mijn oproep zag, was het antwoord daar: of ik de deken wilde hebben om er iets anders van te maken? Jazeker, de deken was hier en daar los maar nog super zacht en stevig. We hebben snel een afspraak gemaakt voor het brengen van de deken. We wonen vlak bij elkaar dus hij was er al snel.

Ik ben vlak voor vlak gaan losmaken, daarna even het einde zoeken en dan gaan oprollen. Zo werd het van een lap een mooie bol. Of eigenlijk meerdere bollen van een lap. Want één lap bestaat vaak uit meerdere bollen garen.

Net voordat wij op vakantie gingen was ik klaar met oprollen en heb ik de bollen allemaal meegenomen in de caravan. Patroonboekje mee en gaan. Het was even kiezen wat ik van welke kleur ging maken. Maar al snel viel mijn oog op de Beer Teddy van MyKrissiedolls. Mijn eigen aanpassingen opgeschreven en daar kwam de beer van mijn haaknaald.

van deken naar Beer nog net niet

De Beer is nu af en dit is het resultaat. Zo zie je maar weer dat je niet alles hoeft weg te gooien, je kan er ook iets anders mee maken. Kost wat uithaaltijd, maar het is het meer dan waard!

van deken naar Beer
Eerste Teddy
van deken naar Beer familie
Een hele van deken naar Beer, Zeehond en Neushoorn familie

Pin It on Pinterest