En hoe hou je overzicht…

Ik zelf ben altijd bezig met verschillende haakprojecten. Van het haken naar schrijven naar uitwerken en foto’s maken. Heerlijk is dat en daardoor heb ik keuze in wat ik doe. Maar bij al die haakprojecten horen ook materialen.
Zoals garen, haaknaalden, patronen, steekmarkeerders, stopnaalden, vulling (dit neemt gelukkig helemaal geen ruimte in?).

Mijn man zegt altijd dat ik mandjes en bakjes spaar. Want in elk mandje past een bakje of andersom. Laten die mandjes en bakjes mij nou heel erg goed kunnen helpen bij deze projecten.

Bij elk haakproject hoort:
  • Een haakpatroon, die steek ik in een mapje en de bladzijde waar ik mee bezig ben ligt bovenop;
  • De betreffende haaknaald;
  • Het kleurtje garen waar ik op dat moment mee werk, de rest ligt netjes in mijn mandje/bakje te wachten op zijn beurt;
  • Een steekmarkeerder, deze is voor de eerste steek van je toer en als afsluiting van je steek als je je werk weglegt;
  • Meerdere andere kleuren steekmarkeerders voor het aangeven van de telling en de acties die daarbij horen;
  • Stopnaald voor het afwerken van je allerlaatste toer;
  • En de vulling.

Maar hoe berg je je haaknaalden op en hoe zorg je dat je makkelijk bij je benodigde materiaal kan. Dat heb ik als volgt opgelost: een etui met dubbele kant waar (je raadt het al?) kleine bakjes en staafjes in kunnen. Die verhuist altijd met mij mee als ik van de keukentafel naar de bank ga

Pin It on Pinterest