Haakbak alles erin

Hoe ruim je je spullen op?

En hoe hou je overzicht….

Ikzelf ben altijd bezig met verschillende haakprojecten. Van het haken naar schrijven naar uitwerken en foto’s maken. Heerlijk is dat en heb ik keuze in wat ik doe. Maar bij al die haakprojecten horen ook materialen.
Zoals garen, haaknaalden, patronen, steekmarkeerders, stopnaalden, vulling (dit neemt gelukkig helemaal geen ruimte in ?)

Mijn man zegt altijd dat ik mandjes en bakjes spaar. Want in elk mandje past een bakje of andersom. Laten die mandjes en bakjes mij nou heel erg goed kunnen helpen bij deze projecten.

Bij elk haakproject hoort:

  • een haakpatroon, die steek ik in een mapje en de bladzijde waar ik aan bezig ben ligt bovenop;
  • de betreffende haaknaald;
  • het kleurtje garen waar je op dat moment mee werkt, de rest ligt netjes in mijn mandje/bakje te wachten tot zijn beurt;
  • een steekmarkeerder, deze is voor de eerste steek van je toer en als afsluiting van je steek als je je werk weglegt;
  • meerdere andere kleuren steekmarkeerder voor het aangeven van de telling en de acties die daarbij horen;
  • stopnaald voor het afwerken van je allerlaatste toer;
  • en de vulling.

Maar hoe berg je je haaknaalden op en hoe zorg je dat je makkelijk bij je benodigde materiaal kan. Dat heb ik als volgt opgelost: een etui met dubbele kant waar (je raad het al?) kleine bakjes en staafjes in kunnen. Die verhuisd altijd met mij mee als ik van de keukentafel naar de bank ga zitten.